Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,79 puan ve yüzde 0,53'lük bir değer kaybı yaşayarak 7.854,17 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 0,99, holding endeksi ise yüzde 0,64 oranında azalış gösterdi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,68 ile spor, en çok gerileyen ise bankacılık sektörü oldu.

Dün, Borsa İstanbul'da alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü yüzde 0,28 değer kazancıyla 7.895,96 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve Orta Doğu'da artan jeopolitik risklerle karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Ayrıca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in bu akşam piyasalar kapandıktan sonra açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporunun yatırımcıların odak noktasında olduğunu ifade ediyorlar.

Diğer taraftan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'ın ABD'deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, dezenflasyona ulaşma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız." dediği biliniyor.

Bugün, yurt içinde ödemeler dengesi ve perakende satış endeksi verileri takip edilecek. Yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, sanayi üretimi ve dış ticaret açığı ile ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri önemli olacak. Analistler, BIST 100 endeksi için teknik açıdan 7.820 ve 7.750 puanın destek, 7.910 ve 8.060 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtiyorlar. Öte yandan, AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında cari işlemler hesabının 1 milyar 369 milyon dolar açık vereceğini öngörüyor.

Kaynak: AA