BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Şifa Hastanesi'nin ardından Nasır Hastanesi'nde de toplu mezarlar bulunduğuna ilişkin haberlerin sorulması üzerine, "Bu haberler son derece endişe verici." ifadelerini kullandı.

Dujarric, mezarların bulunduğu alanların kapsamlı ve bağımsız bir şekilde soruşturulması gerektiğinin altını çizdi ve bu durumun ateşkes ihtiyacını açık bir şekilde gösterdiğini belirtti.

Pitbulların parçaladığı adamı polis köpekleri vurarak kurtardı-İzle Pitbulların parçaladığı adamı polis köpekleri vurarak kurtardı-İzle

Ayrıca, insani yardım çalışanlarına daha fazla erişim sağlanması, hastanelerin korunması ve esirlerin serbest bırakılması gerektiğine dikkat çekti.

İsrail ordusu, 4 aylık karadan işgal sürecinin ardından 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekilmişti. Bu çekilmeyle birlikte kentte toplu mezarlar bulunmaya, evlerin enkazından ve yol kenarlarından cesetler toplanmaya başlanmıştı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Gazze'deki sağlık kaynaklarından aktardığı haberde, arama kurtarma ekiplerinin Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan toplu mezardan, İsrail askerleri tarafından öldürülen kadın ve erkek çeşitli yaş gruplarından 190 kişinin cesedini çıkardığını duyurmuştu.

Kaynak: AA