BM Güvenlik Konseyi önünde toplanan birçok ülkenin temsilcileri, aralarında ABD, İngiltere, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Bosna Hersek'in de bulunduğu bir grup, Rusya'nın talebi üzerine düzenlenen oturum öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsy, toplantıda konuşarak, "Rusya'nın, Ukrayna'ya yasal olarak silah transferini görüşmek için bir kez daha BM Güvenlik Konseyi'ni toplamasının altında yatan ikiyüzlülüğe dikkati çekmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kyslytsy, Ukrayna'ya yapılan silah transferlerinin, Kiev'in BM Şartı'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştiğini vurgulayarak, Rusya'nın gerçek amacının Ukrayna'ya yönelik saldırılarından dikkati başka bir yöne çekmek olduğunu savundu. Kyslytsy, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kararlı bir şekilde kınıyoruz." dedi. Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan tam desteklerini vurgulayan Kyslytsy, "Ukrayna, sivil halkını korumaya çalışırken, Rusya başka ülkelerden aldığı silahlarla Ukraynalıları öldürüyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA