Saldırgan kaçtı, polis operasyon başlattı

Saldırı, yerel saatle 18.30 sıralarında Brüksel’in merkezindeki bir kafede meydana geldi. Saldırgan, kafede oturan 2 İsveçliyi hedef alarak ateş açtı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin, EURO 2024 Elemeleri’nde oynanacak Belçika-İsveç maçını izlemeye gelen taraftarlar olduğu belirtildi. Saldırgan, olay yerinden motosikletle kaçarken, polis ekipleri peşine düştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Fransa'da sinagoga silahlı saldırı düzenlendi: 'Ateşe vermeye çalıştı' Fransa'da sinagoga silahlı saldırı düzenlendi: 'Ateşe vermeye çalıştı'

Saldırgan sosyal medyada video yayınladı

Saldırının faili olduğunu iddia eden bir kişi, sosyal medyada bir video yayınladı. Videoda kendisini Abdesalem Al Guilani olarak tanıtan saldırgan, terör örgütü DEAŞ’a bağlı olduğunu söyledi. Guilani, videoda 3 İsveçliyi öldürdüğünü iddia etti.

Belçika Başbakanı taziyelerini iletti

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın terör eylemi olarak değerlendirildiğini ve terör tehdidi seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığını duyurdu. De Croo, saldırının ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile telefonda görüştüğünü ve taziyelerini ilettiğini bildirdi. De Croo, “Yakın ortaklar olarak terörle mücadelede de ortağız” dedi.

Kaynak: (İHA)