Dili nefes borusuna kaçan müşterisini kurtardı, tıraşına kaldığı yerden devam etti Dili nefes borusuna kaçan müşterisini kurtardı, tıraşına kaldığı yerden devam etti

İHH Genel Başkanı: “Filistin her dakika zafere yaklaşıyor”

Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleşen programa Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Ardından kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Diriliş Buluşmaları’nın çok büyük sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi. Yıldırım, “Filistin her dakika zafere adım adım yaklaşıyor. Umutsuzluk yok” dedi. Refah Sınır Kapısı’nın açılması için İslam dünyasının liderlerine seslenen Yıldırım, “O kapıyı açın. İnsani yardımlar Filistin’e ulaşsın.” çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı: “Kudüs bizi vahdete çağırıyor”

Programa telekonferans aracılığıyla katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze ve Kudüs’ün sadece Filistinlilerin meselesi değil, tüm müminler için iman meselesi, diğer dinlere mensup insanlar içinse vicdan meselesi olduğunu vurguladı. Erbaş, “İsrail, menfur emellerine ulaşmak için kadın, çocuk, hasta, sivil demeden insanları katlediyor. Siyonistler, işledikleri cinayetlerin ve yaptıkları soykırımın hesabını bir gün mutlaka verecekler. Filistin’in kurtuluşu, İslam ümmetinin somut ve kararlı adımlar atmasına bağlıdır.” diye konuştu. Erbaş, İslam ümmetinin bir araya gelip ortak kararlar alarak somut adımlar atması gerektiğini belirterek, “Kudüs bizi vahdete çağırıyor. Kudüs’ün etrafında bütün mümin yürekleri birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Zulmün engellenmesi için daha güçlü ve sistematik tepkiler ortaya konulmalıdır. İnanıyorum ki, gücümüzün ve sahip olduğumuz imkânların farkına varıp kendimize güvendiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yoktur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar: “Allah ile berabersen mağlup olunmaz”

Programda konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, Gazzeli kardeşlerin iki güzellikten bir güzelliği istediklerini, ya Allah’ın kendilerine zafer nasip edeceğini ya da şehit olacaklarını, ama asla zalimlerin boyunduruğu altına girmeyeceklerini söyledi. Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız da, Gazzeli kardeşlerin bize Allah ile beraber olduğumuz sürece mağlup olunmayacağımızı hatırlattığını belirtti. Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ise, zalimlerin sesinin bizim zafiyetimizden kaynaklandığını, Müslümanların Filistinlileri yalnız bırakmaması gerektiğini ifade etti.

Binlerce vatandaş sloganlarla destek verdi

Program için Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran binlerce vatandaş, “Mescid-i Aksa Onurumuzdur, Katil İsrail Filistin’den Defol, Filistin Halkı Yalnız Değildir” sloganları attı ve sık sık tekbirler getirdi. Yazarlar Şahin İbrahim Güleryüz, Beşir Eryarsoy ve Abdullah Yıldız’ın da birer selamlama konuşması yaptığı program, Filistinliler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA