Tayakadın Mahallesi 11. Sokak’ta yaşayan Merda Aydınoğlu (60), hasta eşi Muharrem (70) ve kızı Sevda (32) ile birlikte 2 katlı bir evde oturuyordu. Aydınoğlu, evde ve sokakta çok sayıda kedi besliyordu. Komşuları, evden yayılan kötü kokudan rahatsız olup, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, evin içinde çöplerle dolu olduğunu ve çok sayıda kedinin bulunduğunu tespit etti. Polis, durumu Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Çöpler arasında sofra

Evde yapılan incelemede, çöp poşetlerinin içinde kumaş, tencere, konserve yemek gibi eşyaların istiflendiği görüldü. Aydınoğlu’nun, kediler için kaynattığı kemik suyu ve etlerin de çürüyerek kötü koku yaydığı anlaşıldı. Evin içinde çöplerin arasında yer sofrası kurulduğu da dikkat çekti. Ekipler, ev sahibinden izin alarak temizlik çalışması başlattı. Evden 1 kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız

‘Eşyalarımı kamyondan çıkarın’

Temizlik sırasında ekipleri engellemeye çalışan Merda Aydınoğlu, eşyalarının alınmasına tepki gösterdi. Aydınoğlu, “Benim kızımın çeyizlerini, tencereleri götürüyorsunuz. Olmaz böyle. Ne varsa atıyorsunuz, istemiyorum. Evimde eşya bırakmadınız, zorla benim evime giremezsiniz. Kendi eskilerimi giyerim, başkalarının kıyafetlerini ne yapayım. Her şeyimi alıyorsunuz, eşyalarımı kamyondan çıkarın” diye bağırdı. Aydınoğlu, çöp kamyonunun peşinden koştu. Çöplerin boşaltılmasının ardından ev, ilaçlanarak temizlendi.

Kaynak: DHA