Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen Bursa 21. Kitap Fuarı, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuarın açılışına Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, Tüyap Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve çok sayıda davetli katıldı.

400’den fazla yazar okurlarıyla buluşacak

Fuar, 10 Mart’a kadar her gün 10.00-20.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Fuarda 300’ün üzerinde marka, yayınevi ve sivil toplum kuruluşu yer alacak. Fuar kapsamında 100’den fazla panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliği düzenlenecek. Fuarda ayrıca 400’den fazla yazar imza günü ve söyleşi yapacak.

8 Mart’ta kadın yazarlar öne çıkacak

Fuarda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler de yapılacak. Katılımcı yayınevleri, dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Kadın Yazar Olmak”, “Kadın ve Şiir”, “Kadınlar Uyanalım”, “Kadın ve Göç Öyküleri” gibi konular ele alınacak. Geçen ay hayatını kaybeden, 27. İstanbul Kitap Fuarı’nın da “onur yazarı” olan Füruzan, “Füruzan Hep Bizimle” söyleşisiyle anılacak.

Kaynak: AA