Açılış saatinin gelmesiyle birlikte mağazaya girmek isteyen vatandaşlar, kapıda izdiham oluşturdu. Mağazaya girenler, istedikleri ürünlere ulaşmak için birbirlerini itip kakarken, bazıları yere düştü. Yere düşenlerin üzerine basanlar, onları ezdi. Bazı vatandaşlar ise baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, baygın olanlara müdahale etti.

ÇOCUKLARINI KAYBEDEN ANNELER GÖZYAŞI DÖKTÜ

Mağazaya girenler arasında çocuklarıyla birlikte gelen anneler de vardı. Ancak izdiham nedeniyle çocuklarını kaybeden anneler, büyük panik yaşadı. Çocuklarını arayan anneler, gözyaşı döktü. Kalabalık arasında kaybolan 15 yaşındaki bir kız çocuğu, yaklaşık yarım saat sonra ailesine kavuştu. Kızını bulan anne, sevinç ve hüzün içinde sarıldı.

MAĞAZA SAHİBİ: “KALABALIĞI BEKLİYORDUK”

Açılışta oluşan yoğun kalabalığı beklediklerini söyleyen mağaza sahibi Bekir Yetişen, şunları söyledi: “Çok yoğun bir şekilde halkımızın ilgi alakasını gördük. Vatandaşlarımızın katılımlarından memnunuz. Fiyatlarımızı düşük tutarak müşteri devamlılığını sağlamak istiyoruz. Kalabalığın bu boyutlara ulaşacağını bekliyorduk. Genellikle açılışlarımız bu şekilde geçer. Bu seferki açılışımızda güvenliği arttırarak müşterilerimizin mağdur olmasının önüne geçtik.”

Kaynak: İHA