Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Turizm Haftası'na ilişkin paylaşım Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Turizm Haftası'na ilişkin paylaşım

Son yılların gezi modası haline gelen Kars turizmi ve Çıldır gölü üzerinde atlı kızak turları gezi severler için adeta gün sayıyor.

Ardahan ile Kars arasındaki Çıldır Gölü'nün, son günlerde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle Ardahan tarafındaki yüzeyinin büyük bölümü buzla kapladı.

Whatsapp Görsel 2024 01 02 Saat 22.31.23 0E358F69

Buzun kalınlaşmasını dört gözle bekliyorlar

Atalay mevkisindeki atlı kızakçılar, buz üstüne çıkmak için yer yer kıyı kesimlerde 3 santimetreye varan buz kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasını bekliyorlar.

Atlı kızakların çıkamadığı gölün kıyı kesimlerine gelen vatandaşlar ise gezinti yapıp fotoğraf çekiyor.

Havalar iyice soğuyunca gölün etrafı fotoğrafçılarla doluyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, gazetecilere, Çıldır Gölü'nün bölge için çok önemli bir turizm d Gölün her mevsim turist çektiğini dile getiren Dede, "Havalar iyice soğudu. Biz de Çıldır Gölümüzün tamamen ve kalın bir buz tabakasına ulaşmasını bekliyoruz. Böyle devam etmesi halinde bir hafta içinde kızaklar ve diğer etkinlikler buz üstünde yapılacak." dedi.

Atlı kızakçı Alper Topkaya da buzun kalınlaşmasını sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Atlı kızağımla göl kıyısına geldim. Buzun üstüne çıkmasam da atlı kızak ile fotoğraf çekmek isteyenler oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA