Meclis, emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye önerisi üzerinde çalışacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, ekonomiyle ilgili düzenlemeleri içeren torba yasa teklifini ele alacak. İkramiye düzenlemesi, 80 maddelik yasa önerisine eklenecek.

AK Parti'nin sunduğu torba yasa teklifine ek olarak getirilecek maddeyle 4 milyon 680 bin çalışan emeklinin faydalanması öngörülüyor.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı, emekliler için 23 milyar 400 milyon TL'lik bir ödenek ayırdı. Bilgilere göre, Hazine, 15 Aralık'a kadar ikramiyelerin hesaplara yatırılması için çalışmalara başladı.

Fındıkta fiyat belirsizliği endişelendiriyor Fındıkta fiyat belirsizliği endişelendiriyor

Torba teklif kapsamında, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alımına ilişkin düzenleme süresinin 31 Aralık 2028'e kadar uzatılması öngörülüyor. Ayrıca, afet bölgesi ilan edilen yerlerde 31 Aralık 2025'e kadar fahiş fiyat tespiti durumunda ceza tutarının 10 katına çıkarılmasını içeriyor. Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konutlar hariç olmak üzere kaldırılacak. Kur Korumalı Mevduat (KKM) için uygulanan kurumlar vergisi istisnası süresinin de 30 Haziran 2024'e kadar güncelleneceği belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ