Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Minareliçavuş Mahallesi'nde faaliyet gösteren A.T.K'ye ait plastik sanayi fabrikasında meydana gelen hırsızlık olayını çözmek amacıyla çalışma başlattı. Fabrikanın kasasından çalınan 60 bin dolar, 40 bin lira ve 400 avro miktarındaki parayı geri getirmek için yoğun çaba sarf eden ekipler, parmak izi tespiti ve güvenlik kameraları incelemesi sonucunda şüphelinin kimliğini belirledi.

Yapılan araştırmada, daha önce iş yerinde çalışan ve 6 ay önce ayrılan Sezer A'nın bu hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlendi. Şüphelinin, özel bir hastanede MR çektirdiği bilgisine ulaşan ekipler, hemen harekete geçerek Sezer A'yı 49 bin 500 dolar ve 200 euro ile birlikte gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgusunda, Sezer A'nın çelik kasanın anahtarını daha önce kopyalayarak işten ayrıldığını, sağlık sorunları ve kredi kartı borcu nedeniyle hırsızlık yaptığını itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin ayrıca çaldığı paraların bir kısmıyla 5 aylık kirasını ödeyip lüks bir cep telefonu aldığı belirlendi.

Sezer A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA