Nemli Ortam Hastalıklara Yol Açıyor

Çamaşırlar kururken üzerindeki su molekülleri buharlaşarak havayı nemlendirir. Nemli hava, üst solunum yolu enfeksiyonları, astım, öksürük, ateş gibi hastalıklara sebep olabilir. Ayrıca nemli ortamda küf mantarları gelişir. Küf mantarlarının yaydığı sporlar, akciğerde iltihaplanma, zatürre ve pnömoni gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

çamaşır-6

Ev Tozu Akarları Alerjiye Sebep Oluyor

Ev tozu akarları, gözle görülmeyecek kadar küçük canlılardır. Evdeki ısı ve nem arttıkça, bu akarların sayısı da artar. Eğer evde çamaşır kurutursanız, akarların sayısını daha da arttırmış olursunuz. Ev tozu akarları, alerjik rinit, astım, egzama gibi alerjik hastalıklara sebep olabilir. Özellikle çocukların sağlığı için tehlikelidir.

çamaşıra

Küfler Duvarlara ve Havaya Zarar Veriyor

Bir çamaşır makinesi dolusu çamaşırı evde kuruttuğunuzda, yaklaşık 2 litre su buharlaşır. Bu da evin içindeki nemin %30 oranında artmasına neden olur. Nemli ortamda gelişen küfler, sadece sağlığımızı değil, evimizi de etkiler. Küfler, duvarlarda renk değişimi, leke ve çatlaklara neden olur. Ayrıca küfler, evde kötü bir koku oluşmasına da sebep olur.

Rus Müzik Müzesi" Ankara'da açıldı Rus Müzik Müzesi" Ankara'da açıldı

Deterjanlar Solunum Yollarını Tahriş Ediyor

Çamaşırlarımızı yıkarken kullandığımız kokulu ve parfümlü deterjanlar, çamaşırlar kururken havaya karışır. Bu deterjanlar, solunum yollarını tahriş ederek astım ve bronşit gibi kronik hastalıkları tetikleyebilir. Uzun süre parfümlü havayı solumak, gün boyu rahatsızlık hissi yaratabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ