Tiroid Vücuttan Alınmamalı

Mynet'in haberine göre, İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tiroidin çok önemli bir organ olduğunu ve vücuttan hiç alınmaması gerektiğini vurguladı. Karatay, tiroidin az veya çok çalışması sonucunda ortaya çıkan hipo tiroidi ve hiper tiroidi hastalıklarını açıkladı. Karatay, bu hastalıkların hepsinin nedeninin vücutta toksinlerin birikmesi ve vücutta iyotun eksik olması olduğunu belirtti.

troif

Bromür Tiroidi Bozuyor

Karatay, vücuda giren toksinlerin tiroid hastalıklarının hepsinin bir bütünü olduğunu ve bunun da bir otoimmün hastalığının parçası olduğunu söyledi. Prof. Dr. Canan Karatay, otoimmün hastalıkların ise vücutta kronik olarak meydana gelen bir reaksiyonun belirtisi olduğunu ifade etti. 

Eğirdir Gölü’nde suların çekilmesiyle su salyangozları kıyıya vurdu Eğirdir Gölü’nde suların çekilmesiyle su salyangozları kıyıya vurdu

troid

Tiroidin fazla çalışması sonucu ortaya çıkan hiper tiroidi belirtilerinin çarpıntı, terleme ve sinirlilik hali olduğunu ve bu belirtilerin tehlikeli olduğu zaman ilaçla baskı altına alınabileceğini ancak esas altında yatan sebebin tiroidi bozan bromür adlı mineral olduğunu kaydetti. Karatay, bromürün tiroid hormonuna iyotun girmesini engellediğini ve iyot girmeyince hücrelerin çok fazla veya az çalıştığını anlattı.

troidd

70 Yıl Önce Zararsız Denmişti

Karatay, Amerika’daki Gıda ve İlaç Kurumu’nun yeni bir şey yayınladığını ve 70 tür içecekte şekerli gazlı içecekte bromür yağı kullanıldığını ve bunun 1970 yılından beri yapıldığını söyledi. Karatay, bu bromür yağının yasaklanmasını istediklerini ve 70 yıl önce zararsız denmesine rağmen artan tiroid hastalıklarının buna bağlı olduğunu kabul ettiklerini aktardı. Karatay, “Biz bunu senelerden beri söylüyoruz devamlı söylüyoruz. İyot olmazsa ve iyodür olmazsa, tiroid hastalıkları ortaya çıkar.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ