İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale yoluyla düşük maliyetli araç satışı iddiasında bulunup, mağdurlardan alınan paraları geri ödemeyen şüphelilerle ilgili yürüttükleri soruşturmadaki çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, müşteki ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda 6 şüphelinin kimlik ve adreslerini belirleyerek, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyon neticesinde 6 zanlıya gözaltı işlemi uygulandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'sine adli kontrol hükümleri uygulandı; bir şüpheli ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Candan Kardeşlerde işin içinde

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve "Nihal Candan" olarak bilinen Gülnihal Çiçek kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam, suç gelirlerini aklama iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınmış ve 16 Kasım 2023'te tutuklanmıştı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021'den beri yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında, 3 Mayıs 2023'te 5 şüphelinin daha tutuklanmasına karar verilmişti.

Son operasyonda yakalanan 3 kişinin de tutuklanmasıyla birlikte, soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklananların sayısı 11'e ulaştı. 

Kaynak: AA