Rasim Ozan Kütahyalı'nın programına konuk olan yazar Mustafa Albayrak, Ümit Zileli ile 'Vahdettin' tartışmasına girdi.

Albayrak, Kurtuluş Savaşı döneminde İngilizlerin yanında yer alan son padişah Vahdettin'e yönelik "hain" ifadesini kullananları yargılanacağını savundu ve "Vahdettin'in tırnağına kurban olun" dedi.

Ümit Zileli'nin "Vahdettin haindir" sözüne karşılık Albayrak "Sen de yargılanacaksın" şeklinde cevap verdi.

Pendik'te motosiklet sürücüsünü tehdit eden şahıs yakalandı Pendik'te motosiklet sürücüsünü tehdit eden şahıs yakalandı

Albayrak'ın daha önce İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'u hedef alan açıklamalarının ardından, canlı yayında yaşanan bu tartışma dikkat çekti. Tartışma sırasında tarihçi ve yazar Sinan Meydan da konuya dahil oldu. Meydan, "Evet, Vahdettin haindir. Kitabını da yazdım. Hadi yargıla beni! Nutuk'u ve Atatürk'ü de yargılayacak mısın? Gerçi FETÖ ve siyasi ortağı kumpas davalarında buna da cüret etmiş, Nutuk'u suç delili saymıştı" ifadelerini kullandı.

Meydan, açıklamasında devamında şu görüşlere yer verdi: "Belli ki FETÖ artıkları aynı hayali görme devam ediyor. Vatan haini Vahdettin ve yakın çevresi, Kurtuluş Savaşı sonrası İngilizlere sığınıp ülkeden kaçmıştı. Sen ve senin gibi Cumhuriyet düşmanı Vahdettinci kişiler de zamanı geldiğinde soluğu ABD elçiliğinde alacaktır."

Mustafa Albayrak ise Vahdettin’e 'hain' diyenlerin yargılanacağını savunan Albayrak, “Vahdettin’in tırnağına kurban olun” dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ