Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, İngiltere Premier Lig ekibi Fulham’dan Carlos Vinicius’u sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Dün akşam lisansı çıkarılan Brezilyalı santrfor, bugün sözleşmeyi imzaladı. Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Kulübümüz, Brezilyalı santrfor Carlos Vinícius Alves Morais’in geçici transferi konusunda oyuncu ve kulübü Fulham ile sezon sonuna dek anlaşma sağladı” ifadelerini kullandı.

NAPOLI'DEN BENFICA'YA, TOTTENHAM'DAN FULHAM'A

Carlos Vinicius, futbol kariyerinde birçok kulüpte forma giydi. 25 Mart 1995’te Brezilya’nın Bom Jesus das Selvas kentinde doğan oyuncu, Santos ve Palmeiras altyapılarında yetişti. 2018-19 yaz transfer sezonunda Real SC’den Napoli’ye 4 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Ancak İtalyanlar onu Rio Ave ve Monaco gibi kulüplere kiralık gönderdi. Monaco’daki performansının ardından Benfica’ya 2019-20 sezonunda 17 milyon Euro’luk transfer yaptı. Portekiz ekibinde 50 maça çıkan oyuncu, 24 gol ve 13 asistlik iyi bir performans ortaya koydu. 2019-20 sezonunda 18 kez fileleri havalandırarak Liga NOS’ta gol kralı oldu. Ayrıca takımıyla birlikte Portekiz Süper Kupa’yı aldı. Benfica’da geçirdiği bir sezonun ardından İngiltere Premier Lig’e Tottenham ile adım atan Sambacı, sonrasında PSV Eindhoven’da da bir dönem kiralık olarak forma giydi. 28 yaşındaki santrfor son olarak 5 milyon Euro bonservis bedeliyle Fulham’a transfer oldu. 50 maçlık İngiltere Premier Lig tecrübesi bulunan Vinícius, bu arenada 8 gol kaydetti.

OKAN BURUK İLE TANIŞTI

Carlos Vinicius, Galatasaray’a imza attıktan sonra teknik direktör Okan Buruk ile görüştü. Brezilyalı santrfor, sarı-kırmızılı takımın hocası ile el sıkışıp bir süre sohbet etti. 28 yaşındaki golcü, Galatasaray’da sezon sonuna kadar 95 numaralı formayı giyecek.

Juventus ile Milan puanları paylaştı Juventus ile Milan puanları paylaştı

"HEYECANLIYIM"

Carlos Vinicius, Galatasaray’a imza attıktan sonra kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. Heyecanlı olduğunu vurgulayan Brezilyalı santrfor, şunları söyledi: “Çok teşekkür ederim. İlk andan itibaren beni yalnız bırakmadılar ve bana destek oldular. Taraftarımıza ve beni karşılayan insanlara teşekkür ediyorum. Kulübün amaçları doğrultusunda mücadele etmek için heyecanlıyım. Umarım en kısa zamanda taraftarımızla buluşacağım ve hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ