Yağmur sebebiyle kontrolü kaybeden araç bariyerlere çarptı Yağmur sebebiyle kontrolü kaybeden araç bariyerlere çarptı

Kar ve buzlanma araçları durdurdu

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde, öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede şiddetini arttırdı. İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D100 kara yolu, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. İstanbul istikametinde seyir halinde olan araçlar, zemini kaplayan kar ve buzlanma nedeniyle saatlerce mahsur kaldı. Uzun kuyruklar oluşan kara yolunda sürücüler kontak kapatırken, vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği kültür merkezinde ihtiyaçlarını giderebildi. Kış lastiği olmayan araçların Çerkeş ilçesinden Kızılcahamam istikametine geçmesine izin verilmedi. Ekipler ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlar kültür merkezinde konakladı

Yolda mahsur kalan vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği kültür merkezinde konaklamak zorunda kaldı. Kültür merkezinde battaniye, yastık ve yiyecek dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar, sabah saatlerine kadar kültür merkezinde bekledi. Bazı vatandaşlar, yaşadıkları zorlukları anlattı.

Tır şoförü Mustafa Akar, “Kocaeli - Trabzon hattında çalışıyorum. Bolu tüneli kapalıymış, bu yüzden 3 saattir burada bekliyoruz” dedi.

Hakan Doruk ise, “Neredeyse 4 saattir burada bekliyoruz. Açlıktan öleceğiz, üşüyoruz, donduk” diye konuştu.

Recep Ardahan da, “Erzincan’dan İstanbul’a doğru gidiyorduk. Çerkeş’te yolda kaldık. Tırlar yolu kapatmış, emniyet ekipleri de güvenlik için geçişe izin vermiyor. Belediyenin tahsis ettiği yerde bekliyoruz. Ekiplerden sabah ulaşıma açılacak bilgisine ulaştık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (İHA)