Polisiye dizisinde “Behzat Ç.” karakterine hayat veren ve CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Etimesgut Belediye Başkan Adayı gösterdiği ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP Ankara İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en keyifli 5 yılını Etimesgut’ta geçirmek temennisinde bulunan Beşikçioğlu açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Etimesgut'ta bence müthiş rüzgar esecek. Senaryoyu biz yazacağız. Gelecekte seyrettiğimizde umarım büyük keyif alacağız. Amacım bu benim. Bu yolda beni yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Bu koca bir takım işi, yalnız hiçbir şey olmaz. Umarım başarıyı hep birlikte göğüsleriz. Umarım dünyanın en keyifli 5 yılını Etimesgut'ta geçiririz.

Erdal Besikcioglu Mansur Yavas Etimesgut Chp

Mansur Başkanın bu sosyal belediyecilik derslerini yerinde etüte ederek sanırım örnek bir belediyecilik anlayışını tüm Türkiye görecektir. Siyasetten gelmedim ama benim farklı disiplinlerde farklı hareketlerim ve eylemlerim var. Umarım bunlar birbirini karşılar ve bir bütünü oluşturur. Ben artık çok sıkıldım kuşakların sistemli olarak yok edilmesinden.

Şu an herkes ekonomik krizi düşünüyor ama asıl derdim yakalanması gereken genç kuşak var. Onların algıları bambaşka şekilde. Eğer bunu yakalayıp gerçekleştirirsek Ankara yeniden parlamaya devam eder.”

BEŞİKÇİOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş'ın, Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut’tan aday gösterilmesine karşı çıktığı ileri sürülmüştü. Yavaş hakkındaki iddiaların sorulduğu Beşikçioğlu verdiği yanıtta, şunları söyledi:

“Mansur Bey’le biz hep görüştük. Dizi-filmlerimiz olduğumuz gidip ne yapacağımızı kendisine anlattık, özellikle pandemide Mansur başkanın Ankaramız için yaptıkları asla unutulmaz. Elimizden geldiğince onun yanında güçlü görünmeye çalıştık. Mansur başkan benim için çok bambaşka yerde. Çok değerli isim. Televizyonlarda izlediğim olayları ben yaşamadım, 'vay be siyaset enteresanmış' dedim. Mansur başkanımla asla sıkıntım olmaz. İkimizde Angaralıyız...”

ŞARTI DA VAR: SANATINA DEVAM EDECEK

Halk TV’nin konuyla ilgili aktardığı habere göre, Erdal Beşikçioğlu, oyunculuğa devam edeceğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“İlk şartım oydu... Halkımızla ilişki kurma biçimim hazırladığım repertuarlarda gizli. Dedim ki benim sahneyi bırakmam doğru olmaz. 650 bin kişinin belediye başkan adayıyım ama 80 milyonun sanatçısıyım. Örgüt bu konuda bana tam desteği verdi. Hobi olarak sanatıma devam edeceğimi düşünüyorum.”

ADAYLIK TEKLİNİ TELEFONLA ALMIŞ!

Kendisiyle ikna edici konuşmalar yapıldığını belirten Beşikçioğlu, adaylık teklifinin telefonla geldiğini anlatarak şu ifadelere yer verdi:

"Özgür Bey ve Ümit Bey’le oturup sohbet ettiğimiz zaman çok ikna edici konuştular. Hayır diyemedim. ‘Yapmak istediklerin yok mu?’ dediler Çok var dedim. ‘Al sana imkan’ dediler. Genç bir ekibim var ve bu benim için çok önemli. Onların çok daha doğru içgüdülerinin olduğuna inanıyorum. Ve bunlar doğru yönlendirildiği zaman Etimesgut'u çok daha iyi yere getireceğiz.”

Kaynak: MEHMET POYRAZ