CHP'nin Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, seçim çalışmaları için girdiği kahvehanede teröristbaşı Abdullah Öcalan için, "Öcalan hain değildi. Bunu devlet kendi kendine canavar yaptı. Siz bir konuda bana güvenin. Adam hain değil." sözlerini kullandı. Erdem'in kameraya yansıyan görüntülerinde, "Artık PKK falan yok. Bitti o işler." demesi, infial yarattı.

Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından Şükrü Erdem, X hesabından bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün bir yandaş medya kuruluşu tarafından hakkımda yapılan kamuoyunu yanıltıcı haber, gerçekleri yansıtmamaktadır. Sözlerim kesilerek anlamından koparılmış, maksat dışına çıkarılarak toplumda yanıltıcı bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Herkesin tahmin ettiği gibi amaç seçim sürecinde şahsımı yıpratma çabasıdır. Söylemek istediğim 'Çözüm sürecinde ve 2019 seçimlerinde AKP iktidarının terörist başı Öcalan'ı legal hale getirdiğidir.' Bunun dışında kastım yoktur, olamaz da. Söz konusu basın kuruluşu hakkında hukuki süreç başlatılmıştır."

Kaynak: HABER MERKEZİ