İYİ Parti'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, seçim kampanyası için hazırlanan afişlerin billboardlara şirketlerle anlaşma olmasına rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarafından baskı nedeniyle asılmadığı iddia edildi. 

Açıklamada, "Belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz" denilerek, partinin demokrasi ve özgürlük değerlerine olan bağlılığı vurgulandı. Ayrıca, kampanya içeriğini görenlerin büyük bir telaş içinde engel olmaya çalıştığı ifade edilerek, bu durumun İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana karşılaştığı birçok engel arasında yer aldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizim hangi şartlarda kurulan bir parti olduğumuzu unutmuşlar. İYİ Parti olarak biz 6 yıldır birçok engele, birçok sansüre ve birçok korku duvarına karşı mücadele ettik. Ama bu sefer ne öğrendik biliyor musunuz? Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış. Nezaket timsalliği, köprüyü geçinceye kadarmış. Elinizden geleni ardınıza koymayın."

Kaynak: HABER MERKEZİ