Hatay'da CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Hikmet Çinçin, H. Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Ayhan Kara ve Birol Ertem, mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine karşı tepki gösterdi.

Ortak bir basın bildirisiyle açıklamada bulunan aday adayları, Hatay halkının iradesinin yok sayıldığını iddia ederek şu ifadelere yer verdiler:

"Amacımız hem deprem faciasıyla neredeyse yerle bir olan Hatay'ımıza yönetsel anlamda hizmet etmek, hem de partimiz için ülke genelinde esen ve partiye mesafeli olan kitleyi bile cezbeden değişim heyecanını yaşamın her alanına yaymaktı. Ancak söz konusu değişim, zihniyet değişimi, ilkelere uymak ve partinin ahlaki değerlerini sahiplenmekle mümkün olabilirdi.

Hatay Halkı’nın iradesinin yok sayıldığı belirtilerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 'Alternatif bulamadık' sözlerine tepki gösterildi.

Aday adayları, Hatay halkının, haklarını ve özgürlüğünü savunmayı, hesap sormayı bilen, laik ve demokrat bir topluluk olduğunu vurgulayarak, alınan kararın seçimi peşinen kaybettireceğini, Hatay'ın yaralarını derinleştireceğini ve partiden kitlesel kopuşlara sebep olabileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ