Bahçesaray ilçesinin Altındere Mahallesi’ne bağlı Dikmetaş mezrasında, yaklaşık 2 aydır kapalı olan yolu açmak için çalışma başlatıldı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine ait iş makineleri ve personel, yolu açmak için yoğun çaba sarf etti. Ancak çalışmalar sırasında, yamaçtan kopan ikinci bir çığ, ekiplerin üzerine geldi. Çığ altında kalan iş makineleri ve personel, kurtarma çalışmalarına başlandı.

ÇIĞIN GELDİĞİ ANLAR KAMERADA

Çığın geldiği anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, çığın büyük bir gürültüyle yola doğru ilerlediği, vatandaşların ise panikle kaçmaya çalıştığı görülüyor. Görüntü çeken vatandaş ise, çığdan son anda kurtulduğu anlarda, “Allah’ım bizi koru, Allah’ım bizi koru” diye dua ediyor. Çığın geldiği bölgede kimsenin olmayışı, büyük bir facianın önüne geçti.

KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir haftadan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yüzlerce yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bahçesaray ilçesi, kar yağışından en çok etkilenen yerlerden biri oldu. İlçenin Van’a bağlantısı kesildi. Vatandaşlar, Van’a ulaşmak için Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden gitmek zorunda kaldı. Kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle, ilçede eğitime de ara verildi.

Kaynak: İHA