Çinli şirket Betavolt, teknolojik cihazlar için 50 yıl dayanan bir nükleer batarya geliştirdi. İşte bu gelişme ile ilgili detaylar:

Nükleer Bataryanın Özellikleri

shiftdelete.net'in haberine göre: Betavolt'un geliştirdiği nükleer batarya, akıllı telefonlar, dronlar, kalp pilleri gibi çeşitli teknolojik cihazlarda kullanılabilecek. 15x15x5 milimetre küp boyutlarında batarya 3V voltajda 100 mikrowatt güç sağlayacak. Firma önümüzdeki seneye kadar ürünün 1 watt güç kapasitesine ulaşmaktırmayı planlıyor.

Beta

Bataryanın kullanım alanları

Betavolt, bu nükleer bataryanın sadece akıllı telefonlar ve dronlar gibi tüketici elektroniği cihazlarında değil, aynı zamanda tıbbi cihazlarda da kullanılabileceğini belirtiyor. İnsan vücudundaki kalp pili, yapay kalp gibi tıbbi uygulamalara yönelik potansiyeli vurgulanıyor.

Boyut ve dayanıklılık

Bataryanın kompakt boyutları, özellikle taşınabilir cihazlarda kullanımını kolaylaştıracak gibi görünüyor.  Betavolt, bataryanın çok katmanlı tasarımı sayesinde alev almama ve patlamama özelliklerine sahip olduğunu, ayrıca -60°C ile 120°C arasındaki sıcaklıklara dayanıklı olduğu bilgisini paylaştı.

Çevre için tehlikesi yok!

Radyoaktif maddelerle çalışan bir telefonun kullanımıyla ilgili endişeleri gidermek adına, Betavolt bataryasının güvenli olduğunu, alev alma veya patlama riskinin bulunmadığını belirtiyor. Şirket, bataryanın çevreye zarar vermediğini, çünkü radyasyon yaymadığını ifade ediyor.

Test ve sonrasında seri üretim

Betavolt'un nükleer bataryası şu anda test aşamasında bulunuyor. Seri üretime geçme planları, bu yılın sonlarına doğru gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ