Çocuklara Ketamin verip ses ve görüntü kaydı alıyordu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 151 sayfalık iddianamede, Zoroğlu’nun çocuklara DKB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) tanısı koyduktan sonra, burnundan sıkılan fısfıs ya da iğne yoluyla Ketamin adlı ilacı verdiği belirtildi. Bu ilaç sayesinde çocukların hipnoz etkisinde kaldığı ve kendilerine yöneltilen sorulara istenilen cevapları verdikleri, bu sırada ses ve görüntü kaydı alındığı kaydedildi. İddianamede, Zoroğlu’nun bu ilaçları kaçak olarak getirdiği veya eczane ile anlaşarak staj yapan doktorlardan temin ettiği de ifade edildi.

Silahla büfeciyi gasp eden şüpheli yakalandı Silahla büfeciyi gasp eden şüpheli yakalandı

istismar.

Ailelerine cinsel istismar suçlaması yöneltiyordu

İddianamede, Zoroğlu’nun çocuklara ilaç verip kendilerini kaybettirdikten sonra, aile üyelerinin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek, bunu kabul ettirmeye çalıştığı ve bunu kayıt altına aldığı belirtildi. Zoroğlu’nun ayrıca çocukları ailelerinden uzaklaştırmaya çalıştığı, babalarıyla görüşmelerine izin vermediği, anneleri ve ağabeylerinin de kendilerini umursamadığını söylediği ifade edildi.

istismarrr

Mağdur çocuklar anlattı: “Beni bir eve kapatmıştı”

İddianamede, mağdur çocukların anlatımlarına da yer verildi. Mağdur çocuklardan T.Ş., Zoroğlu’nun kendisine Ketamin verdiğini ve annesiyle ilgili ne anlattığını hatırlamadığını söyledi. Zoroğlu’nun kendisi gibi DKB hastalarını bulup bazı evlere kapatıp kullanmaya çalıştığını, kendisini de bir eve kapattığını ve orada 18 ve 19 yaşlarında iki kız olduğunu anlattı. Mağdur E.C. ise Zoroğlu’nun kendisine her hafta Ketamin verdiğini, ilaç yüzünden mayhoş gibi olduğunu, taciz olaylarına girmeye çalıştığını, babasıyla görüşmesine izin vermediğini, ailesinin kendisine istismarda bulunduğunu söyleyerek yönlendirdiğini ifade etti

Kaynak: İHA