İsrail’in zulmü kınandı

Hürriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Kadeş Meydanı’nda son buldu. Burada grup adına bir açıklama yapan Mehmet Sait Değer, İsrail’in Filistin’de on yıllardır sürdürdüğü işgal ve zulmün soykırım boyutuna ulaştığını söyledi. Değer, Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın ayrımı yapmadan büyük bir katliam yapıldığını, insan hakları ve uluslararası hukuk kurallarının ihlal edildiğini, tıbbi malzeme ve sağlık hizmetlerinin engellendiğini belirtti.

Çorum'un asırlık taş binası aslına döndü "Millet Kütüphanesi" oldu Çorum'un asırlık taş binası aslına döndü "Millet Kütüphanesi" oldu

Hekimlerden çağrı

Hekimler olarak İsrail’in saldırılarına karşı tepki gösterdiklerini ve Gazze’deki insanların hayatlarının korunması için hekimlik mesleğine yakışır bir duruş sergilediklerini ifade eden Değer, “Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA