Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasına yapılan silahlı saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekirdağ'daki bir mitingde konuşan Erdoğan, saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan birinin yakalandığını duyurdu. Konuşmasında, "Türkiye'nin herhangi bir şekilde güvensizlik ve huzursuzluk ortamına sürüklenmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'nde bir derneği ziyareti sırasında beyaz bir araçla saldırıya uğradığı bildirilmişti. Olayda 32 yaşındaki bir kişi ağır yaralanmıştı. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve şüphelileri yakalamak için çalışmalara başlamıştı. Yapılan incelemelerde, olay yerinde çok sayıda mermi kovanı bulunmuş ve çevredeki binalar ile araçlara da kurşun isabet etmişti.

Bu gelişmelerin ardından, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı başlatırken, polis ekipleri şüphelilerin tespiti için geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürmekteydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte, saldırıyla ilgili tahkikatın devam ettiği ve bir zanlının yakalandığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmış oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ