İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, il başkanlarıyla bir araya geldi İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, il başkanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir alanda kazanımlarımızdan taviz vermeyeceğiz, her zaman ileri gideceğiz, büyümeye devam edeceğiz ve hep beklenen olacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde kalabalığa seslendi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz yılın 14-28 Mayıs seçimlerinde gösterdiğiniz coşku ve desteği sandığa yansıttınız. Bu seçimde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 70'i, Cumhurbaşkanlığında ise yüzde 75'i aşkın oy oranıyla verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede, her seçimde Hasandağı gibi heybetli bir şekilde yanımızda yer aldığınız için Aksaray'a teşekkür ediyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için şükrediyorum. Sizler, yanımızda olduğunuz müddetçe bize durmak, duraksamak yok.

Biz de milletimize verdiğimiz sözleri her zaman yerine getirdik ve bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Aksaray'a mahcup olmamak için 21 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu süreçte pek çok alanda olumlu sonuçlar elde ettik. Büyümede, milli gelirde, ihracatta, savunma sanayiinde ve diplomaside tarihimizin en iyi seviyelerini gördük. Ancak her dönemde olduğu gibi bu süreçte de birçok engelle ve sıkıntıyla karşılaşıyoruz.

Enflasyonu kontrol altına almalıyız

Bölgemizde yaşanan krizlerin, savaşların ve gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini hep göğüsledik. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de can yakıcı enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığıyla mücadele ediyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücündeki düşüşü telafi etmek için sürekli yeni adımlar atıyoruz. Tüm emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerin ve çalışanların maaşlarını yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerin ikramiyelerinde de aynı şekilde yüzde 50 artışa gittik. Son olarak banka promosyon ödemelerini 8 bin ile 12 bin lira arasında yükselttik. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne kadar verirsek verelim, kaybolup gidiyor. Öncelikle enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Allah'ın izniyle, bu hedefe ulaşmak için kararlı bir programımız var.

Emperyalistlerin oyunlarını bozacağız

Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz. Ülkemizin gücünden ve potansiyelinden rahatsız olan çevreler, muhalefeti de kullanarak milletimizi karamsarlık bataklığına sürüklemek istiyor. Amacı, Türkiye'yi mevcut kazanımlarından edecekleri bir güvensizlik ve istikrarsızlık ortamına sokmaktır. Gelip geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açabileceklerini sanıyorlar. Ancak biz bu senaryoyu defalarca gördük. Vesayetin türlü tuzaklarıyla uğraşırken gördük, FETÖ'den PKK'ya, terör örgütlerinin saldırılarına karşı koyarken gördük. Emperyalistlerin ülkemize yönelik kuşatmalarını kırarken gördük. Bu oyunu hep beraber bozacağız.

Ülkemizi 3 kat büyüttük!

Geçmişte Türkiye'yi asırlık altyapı ihmallerini telafi ederek nasıl 2023'e hazırladıysak, şimdi de çok daha fazlasını yaparak Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Ülkemizi bugüne kadar 3 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüteceğiz. Sadece kayıplarımızı telafi etmekle kalmayacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Bunu da Aksaray'la birlikte, 81 vilayetimizle birlikte yapacağız. Önümüzdeki Pazar günü sadece merkezin, ilçelerin ve beldelerin belediye başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız, aynı zamanda sandıkta bize vereceğiniz güçlü destekle diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız.

Asırlık ihmalleri telafi ediyoruz!

Dün, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar her alandaki eksiklikleri gidererek asırlık ihmalleri telafi ediyor, eksiklikleri tamamlıyorduk. Bugün ise ülkemizin yeni vizyonu ve hedefleri doğrultusunda inşa ettiğimiz güçlü altyapı üzerinde dünya ile rekabet ediyoruz. Birçok alanda önde yer alıyor olsak da, hala istediğimiz noktada olmadığımızın farkındayız. Daha yapmamız gereken çok iş, tamamlamamız gereken projeler ve başarmamız gereken mücadeleler var.

Zorlukları birlikte aştık!

Bölgedeki gelişmeleri görüyorsunuz. Bir tarafta Rusya-Ukrayna savaşı alevlenerek devam ediyor. Diğer tarafta İsrail'in Gazze halkına yönelik vahşeti artarak derinleşiyor, kadın ve çocukların yaşadığı acılar dayanılmaz bir hal alıyor. Balkanlar'dan Kafkasya'ya kadar her yerde gerilim artıyor. Büyük devletler ve onların etkisindeki uluslararası kuruluşların, insanlığa hiçbir fayda sağlamadığını, aksine felaketlere yol açtığını acı bir şekilde görüyoruz. Üstelik son 10 yılda birçok saldırıya maruz kalarak, bu felaket tablosunun bir parçası olmamız isteniyor. Bu zorlu süreçlere, yaşadığımız depremlerin eklediği yükü de düşündüğümüzde, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuz sayesinde bu zorlukları aşarak bugünlere gelebildik.

Hedeflerimizden taviz vermeyeceğiz!

Bazı karanlık niyetlerin isteğiyle pes etmek şimdi bir seçenek değil. Tam tersine, mücadele bayrağını daha yükseklere taşıma zamanı geldi. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla istihdam sağlayacağız, daha fazla ihraç edeceğiz. Devletimizi daha da güçlendireceğiz, ordumuzu daha da güçlendireceğiz, ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Aile değerlerimize daha sıkı sarılacağız, gençlerimize ve çocuklarımıza daha fazla destek olacağız. Medeniyet mirasımıza daha sıkı sahip çıkacağız ve inancımızdan, kültürümüzden taviz vermeyeceğiz. Hayallerimizden ve hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir alanda kazanımlarımızdan ödün vermeyeceğiz, daima ileriye doğru büyüyeceğiz ve hep umut olacağız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz kendi milletimizin gururu, mazlumların ve mağdurların umudu olan bir toplumuz. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında yaşadıklarımızdan aldığımız dersler ışığında, önümüzdeki yüzyılı kendi zamanımız haline getirme kararlılığındayız.

Bugüne kadar toplumumuzun önüne koyduğumuz 17 seçimde, her biri sadece seçimin konusu değil, aynı zamanda bu büyük vizyona da destek talep ettik. İnşallah 31 Mart'ta da aynı olacak ve 18. kez milletimizden destek alacağız. Bunun için Pazar günü sandık başına giderek oy kullanacak ve demokratik sürece sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Aksaray'ın bu konuda tüm Türkiye'ye örnek olacağına inancım tam. 

Kaynak: AA