İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındı.

Trthaber'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Irak'ın her geçen gün şiddetten uzaklaştığını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca, PKK meselesinin artık gündemden çıkarılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin terörle mücadelede ortaya konan birlikteliğe önem verdiğini belirten Erdoğan, bu konuda kararlı olduklarını ve ileri seviyeye taşıma niyetinde olduklarını dile getirdi.

Gazze’de olup bitenleri, Müslümanların hali pür melalini tefekkür edelim Gazze’de olup bitenleri, Müslümanların hali pür melalini tefekkür edelim

Erdoğan Barzani

Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY Başkanı Barzani ile biraraya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile çok kapsamlı hukuki metinlerin imzalandığını ve bu iş birliği perspektifinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) de kapsadığını belirtti. Bağdat'ta imzalanan mutabakat zaptının dünyaya ilan edilen Kalkınma Yolu'nun tüm Irak'ın refahı ve huzuru için hizmet edeceğini vurgulayan Erdoğan, Bağdat ve Erbil yönetimlerinin üçüncü tarafların müdahalesine imkan vermeden sağlıklı bir diyalog ve çalışma ilişkisi kurması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile ticari ilişkilerini ilerletme isteğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ovaköy-Fişhabur Hudut Kapısı'nın en kısa sürede açılmasının ve Derecik-Zeti Hudut Kapısı'ndan araç geçişinin başlatılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki Türkmenlerin siyasi temsil başta olmak üzere haklarının ve çıkarlarının gözetileceğine inandığını da ifade etti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ