Yerel seçimler yaklaşırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak için Manisa'ya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50, milletvekilliği seçiminde ise yüzde 49 oy oranıyla kendilerine destek veren Manisalılara teşekkür etti.

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta büyükşehir ve ilçeleri ile Manisa'da yeni bir destan yazacağını ifade eden Erdoğan, "İnşallah yaklaşık 1 ay sonra sandıkları hep beraber patlatmaya hazır mıyız? Kendi partisine sözünü geçiremediği halde borusunu buralarda öttürmeye heveslenen biri var. Buradan kendisine sesleniyorum. Hiç merak etmesin, kendini boşuna paralamasın, boynuna vurulan prangalardan kurtulacağı gün çok yakındır. Manisa'nın da desteğiyle 31 Mart'ta onu da özgürleştirerek maruz kaldığı eziyetten kurtaracağız, bir önceki gibi. 13 kez girdiği seçimlerden nasıl bir netice alamadan 'Eyvallah' deyip gittiyse, bunun da akıbeti aynı olacak. Ülkeye, millete ve şehirlerimize söyleyecek hiçbir sözü, ortaya koyacak hiçbir vizyonu ve programı olmayanlar sadece konuşur, bağırır, çağırır ve gider" ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI TÜM ŞEFFAFLIĞIYLA ORTADADIR

Mayıs seçimlerinde kurulan altılı masanın gerisindeki silüetleri unutmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce 2019 seçimlerinde yapılan gizli ittifakları unutmadık. Şimdi 31 Mart için İstanbul ve Mersin gibi yerlerde kurulan kirli ittifakların da farkındayız. Son dakika oynanan oyunların, listelerde yapılan değişikliklerin ne anlama geldiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Bunlarda mertliğin, delikanlılığın, hasbiliğin zerresi olmadığı için her işlerini gizli saklı yapmayı adet edindiler.

Cumhur İttifakı AK Parti'siyle, MHP'siyle, belediye başkan adaylarıyla, belediye meclis üyesi adaylarıyla tüm şeffaflığı ile ortadadır. Bu ittifakın gizli saklı hiçbir gündemi, hedefi, pazarlığı yoktur. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Peki CHP'nin kurduğu ittifaklarda böyle bir açıklık var mı? Hatırlarsanız eski CHP genel başkanının kurdukları masa dışındaki bir parti, genel başkanla yaptığı bakanlık ve bürokrasi pazarlığı seçimden sonra ortaya çıkmıştı. CHP genel başkanını zaten kimsenin taktığı yok. Bu parti adı altında kimi isimlerin kimlerle 'DEM'lendiği belli değil. Kendilerini pazarlıklara öyle kaptırdılar ki işte Manisa Saruhan'da olduğu gibi aday listelerini seçim kurullarına zamanında veremediler. Haftalar öncesinden günü, saati, yeri belli olan bir işi bile beceremeyecek kadar siyasetten, gündemden uzak durumdalar.

Kişisel kariyerleri dışında hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Bırakın dünyada ne olup bittiğini, kendi memleketleriyle bile ilgilenme gereği duymuyorlar. Böyle siyaset olmaz, Türkiye'nin yönetimi bu zihniyete emanet edilmez. Şehirlerimizin geleceği bu kirli pazarlıkların mezesi yapılamaz. 3-5 belediye alacağız, diye siyasi bölücülere bu derece teslim olunmaz. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çalışanlarımızın, emeklilerimizin beklentileri, hayalleri, hakları bu kifayetsiz muhterislerin insafına bırakılamaz.

Bu muhalefet anlayışının politikasının Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi yoktur. Allah göstermesin bunların ellerine fırsat geçerse ülkemiz ve milletimiz elindekilerden de olur. Muhalefet tarafı sadece konuşur, sadece yalan ve iftira ile kafaları karıştırmaya çalışır, sadece kendi küçük menfaatlerini korumaya bakar, şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile buluşturmak konusundaki ısrarımızın sebebi de aynıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA