Türkiye, İsrail'in insanlık dışı saldırılarının sona ermesi için diplomatik girişimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede, yoğun bir görüşme trafiği yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye yeterli düzeyde ve kesintisiz bir şekilde ulaştırılması için yapılması gerekenler, bölgede adil ve kalıcı bir barış süreci ile ilgili konuların ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin uluslararası toplumun dikkatini Filistinlilere uygulanan zulme çekmek için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü belirtti ve vahşetin son bulması ile acil ve kalıcı bir ateşkesin önemini her fırsatta vurguladıklarını ifade etti. 

Ankara Kalecik'te metan gazı patladı: Define arayan 1 kişi öldü 3 yaralı var Ankara Kalecik'te metan gazı patladı: Define arayan 1 kişi öldü 3 yaralı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini mutlaka bir gün ödeyeceğini belirtti. Türkiye'nin her platformda Gazze'ye yönelik yaşanan katliamları anlatmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, tüm çabaların bölgesel barışın anahtarı olan bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ve bölgeye kalıcı huzurun gelmesi için sarf edildiğini ifade etti. Bu süreçte Filistinlilerin birlik içinde hareket etmesinin hayati öneme sahip olduğunu ve İsrail'e karşı en güçlü cevabın ve zaferin birlik ve bütünlükten geçtiğini belirtti. Uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiren İsrail'e karşı Filistin'in haklı davasının ve gerçeklerinin daha fazla anlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'e yönelik insani yardımlarını sürdürdüğünü vurgulayarak, bugüne kadar 45 binden fazla ton insani yardımın bölgeye ulaştırıldığını dile getirdi. Ayrıca, İsrail'e yönelik ticaret kısıtlamaları da dahil olmak üzere çeşitli yaptırımların hayata geçirildiğini belirtti.

İsrail ile İran arasındaki gerilimleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananların İsrail'e zemin kazandırılmaması gerektiğini vurguladı. Batı'da İsrail'in saldırılarına yönelik sorgulayıcı bir hava olduğunu belirterek, bu havanın devam etmesi için dikkatlerin tekrar Gazze'ye çekilmesinin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Heniyye’ye İsrail saldırısında şehit düşen çocukları ve torunları için başsağlığı dileklerini de iletti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti

Kaynak: AA