Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerine dair hayli iddiaları mesajlar verdi. Erdoğan, AK Parti ve seçmeninin özel bir önem verdiği İstanbul'da en itinalı çalışmanın yapılacağı söyledi.

"Yeniden İstanbul parolamız olacak"

Konuşmasında muhalefetin belediyecilik anlayışını yerden yere vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul, CHP zihniyetinin elinde eski günlerini mumla arar hale geldi" diyerek şunları söyledi: ''Muhalefetin elinde 5 yıldız hizmet görmeyen Ankara ve İstanbul'u tekrar gerçek belediyecilikle tanıştıracağız. Daha önce belirttiğimiz gibi ''Yeniden İstanbul'' sözü bu mücadelenin parolası olacak'' diye konuştu.

İstanbul eski günlerini arar oldu!

Erdoğan, muhalefetin elinde eski günlerini mumla aradığını dile getirdiği İstanbul konusunda ''Dünyanın gözbebeği olan İstanbul, CHP zihniyetinin elinde eski günlerini arıyor. Eskiyen reklam panolarını yenilemekten başka bir icraatları yok. İstanbullu bunların elinde yoruldu'' diye konuştu.

Korku siyasetine alışmışlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbullular'ın CHP belediyeciliğinden bıktığını büyükşehir, il, ilçe belediyelerde hizmet getirmeyi bilmediklerini ifade ederek, 'İstanbullu kardeşlerimiz gözü yolda otobüs bekliyor, metrobüs bekliyor, metro bekliyor. Ama bunların hiçbiri vaktinde gelmiyor. Hadi geç de olsa geldi diyelim bu sefer de bakımsızlıktan dolayı yolda kalıyor. Bunlar bilmiyorlar. Niye? Çünkü umurlarında değil. Bunların gündeminde emanetini taşıdıkları insanlara hizmet etmek, esre kazandırmak, milletin sıkıntılarına çözüm üretmek gibi bir dertleri yok. Çok daha kötüsü bunu öğrenmek gibi bir niyetleri de yok. Alışmışlar istismar ve korku siyasetine, alışmışlar tıpış tıpış bize oy vereceksiniz demeye. Bir de bunu utanmadan, sıkılmadan kameralar önünde söylüyorlar.'' diye konuştu.

Şehirlerimizi bir 5 yıl daha kaybetmeyeceğiz!

Erdoğan Mart ayındaki yerel seçimlere işaret ederek. ''Şehirlerimizin bir 5 sene daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı yönetiminde olan tüm belediyelerimizi korumakla kalmayacak, Allah'ın izniyle çok daha yüksek oy oranlarıyla tekrar kazanacağız'' diyerek iddialarını ortaya koydu.

Cumhur ittifakı güçleniyor

Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı ortağı MHP ile olan görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiğini belirtti. İttifaklarını daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azminde olduklarını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi verimli bulduklarını dile getirdi.

Seçim hazırlıkları ve aday belirleme

Yerel seçimlere hazırlık sürecini vurgulayan Erdoğan, partisinin seçim kampanyasını en ince ayrıntılarıyla planladığını ve aday belirleme sürecinde temayül yoklamaları, saha araştırmaları, istişareler ve diğer yöntemleri kullanacaklarını söyledi. Kampanya ekibinin de çalışmalara başladığını belirtti.

Belediyelerin başarıları ve hizmet anlayışı

AK Parti'ye ait belediyelerin 30 yıla yaklaşan bir tecrübeyle önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Erdoğan, bu belediyelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini titizlikle gerçekleştirdiğini, çevre korumasından dezavantajlı grupların desteklenmesine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunduğunu belirtti.

Ayrımcılık karşıtı duruş

Cumhurbaşkanı, ülkenin her karış toprağını aynı standartta hizmetlerle donatanlarının kendileri olduğunu vurgulayarak, "Her bir insanımızı bu devletin, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak gördük. Aksini söyleyen sadece bize değil, bu ülkeye de bühtan ediyor ve yalan söylüyor demektir" dedi. Ayrımcılık yapmadıklarını ve milletin her kesimine eşit hizmet verdiklerini belirtti.

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İYİ Partiden istifa etti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İYİ Partiden istifa etti

Vatandaşların beklentileri

Erdoğan, 20-30 yıl öncesine göre vatandaşların beklenti seviyelerinin değiştiğini söyledi. Artık sadece iş, aş, eğitim, sağlık, altyapı hizmeti sunmanın yeterli olmadığını belirten Erdoğan, hükümet ve belediyelerden daha fazla beklenti olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA