Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi’nin genel merkezinde, partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü. Erdoğan yaklaşık bir saat süren ve saat 16'da başlayan görüşme sonrası Yeniden Refah Partisi genel merkezinden ayrıldı.

Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile AK Parti Genel Başkanvekili  Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.

Erdoğan'ın ziyareti sonrası basın açıklaması yapan Fatih Erbakan şu ifadelere yer verdi:

'Biraz evvel sayın Cumhurbaşkanımız Yeniden Refah Partimizin genel merkezine bir ziyarette bulundular. Kendilerine en içten teşekkürlerimizi arz ediyoruz, bu nazik ziyaretlerinden dolayı ve kendileriyle önümüzdeki seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Cumhur İttifakı’na katılmamız dolayısıyla bir kez daha tebriklerini ilettiler. Malumunuz olduğu üzere, geçen hafta Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katılma kararımızı beyan etmiştik.

Bu karar doğrultusunda 14 Mayıs seçimlerine bütün seçim bölgelerinde kendi logomuzla, kendi adaylarımızla gireceğiz. Ancak Cumhur İttifakı çatısı altında Yeniden Refah Partimiz yer alacak.

AK Parti listelerinden seçime girecek adayımız yok. Hükümette yer almak gibi bir talebimiz olmadı.

Altılı kaosa ülkeyi teslim etmemek adına milli bir adım attık.

İttifak kararımızın ülkemize milletimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. (İTTİFAK)

Görseller: İHA

Editör: Mehmet Poyraz