Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaptığı 100. Yıl Hitabı'nda çeşitli konulara vurgu yaptı. Erdoğan'ın hitabındaki öne çıkan başlıklar şöyle:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir kez daha yürekten kutluyor, bu coşkuya tüm dünyada birlikte sevinen dostlarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bugün bir yüzyılı doldurmuş ve Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız ikinci yüzyıla doğru ilerliyor. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum.

Cumhuriyet, binlerce yıllık devlet geleneğimizin son halkasıdır ve bu topraklarda kurulan son devletimizdir. Cumhuriyet, bir kopuş veya kesinti değil, aksine tarihimizin bir devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıldır aktarılan değerlerin, mirasın bir yansımasıdır ve bu muazzam hazinenin son halkasıdır.

Cumhuriyet, sadece bir devlet şekli değil, aynı zamanda bir ilham kaynağıdır. Atatürk'ün ifadesiyle, Cumhuriyet bedava kazanılmış bir zafer değildir, bunun için büyük bedeller ödendi. Cumhuriyetin temel gayesi, kimsesizlerin kimsesi olmaktır ve bu özelliğini, özellikle son yıllarda daha fazla kazanmıştır.

Gazze halkının yanındayız

Türkiye, tarih boyunca mazlumların yanında yer almış, Kore'den Kıbrıs'a, Irak'tan Suriye'ye, Libya'dan Yemen'e ve en son olarak Karabağ'a kadar pek çok coğrafyada yardım eli uzatmıştır. Bugün de aynı kararlılıkla, Gazze ve Filistin'e destek veriyoruz.

Türkiye'nin nüfusu hızla artıyor ve yakın bir gelecekte 100 milyon nüfusa ulaşmayı umut ediyoruz. 86 milyonu aşkın nüfusumuzla büyük bir milletiz ve daha da büyümeye devam edeceğiz.

TCG Nusret Müze Gemisi Mersin'de ziyaretçilerini bekliyor TCG Nusret Müze Gemisi Mersin'de ziyaretçilerini bekliyor

Bizler, Türk milletine hizmet etmek için buradayız. 21 yılı aşkın bir süredir, milletimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Hizmet anlayışımızı eğitimde, sağlıkta, adalette ve ulaşımda büyük adımlarla taçlandırdık.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü artırmak amacıyla İspanyollarla bir anlaşma yapmayı hedefliyoruz ve TCG Anadolu'nun daha gelişmiş bir versiyonunu ülkemize kazandırarak uçak gemisi sayımızı artırmayı planlıyoruz.

100. yıla yakışır Anayasa mesajı

Büyük eserlerimizi, Cumhuriyetimizin dönüm noktalarında milletimizin hizmetine sunduk. Şimdi, en büyük hedefimiz, demokrasimizi darbe anayasalarının gölgesinden kurtarmak ve daha özgür, sivil, ve kapsayıcı bir anayasa ile Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir temele oturtmaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz bu tarihi günde, Vahdettin Köşkü'nden Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferle dolu bir geleceğe ilerleyeceğini ilan ediyoruz. Türkiye'ye ve Türk milletine olan sevgimiz ve hizmet aşkımızla, gelecekte de bu kutsal görevimize devam edeceğiz.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)