Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'ndki konuşmasında emekliler için yapılan düzenlemelere de değindi.

Emeklilere düzenleme

Trthaber'in haberien göre: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin seçim hazırlıklarını sürdürürken aynı zamanda milletin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak politikaları hayata geçirmek için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

Özellikle emeklilerin refah seviyesini artırmak ve sıkıntılarını hafifletmek adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, geçen sene 16 milyon emekliye bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin lira ödeme yaptıklarını hatırlattı. Ayrıca, emeklilerden gelen haklı talepler doğrultusunda yapılan düzenlemelerle SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarının artış oranını memur emeklileriyle aynı seviyeye çıkardıklarını açıkladı.

Bu düzenleme doğrultusunda, Meclis onayını aldıktan sonra SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarında ocak 2023 tarihi itibarıyla altı aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacaklarını ifade etti.

Devletin imkanlarının artmasıyla birlikte, ülkeye ve millete hizmet etmiş olan emeklilerin bu artıştan istifade etmelerini sağlayacaklarını belirten Erdoğan, emeklileri sadece seçim dönemlerinde hatırlayan istismarcı muhalefete karşı taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Yüzde 49,25'lik artış oranının SSK ve Bağkur emeklileri için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ