Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Mevcut belediyelerimizi daha güçlü bir şekilde elde tutarken, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere milletimizi gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar, bize durmak yok." ifadelerini kullanarak yerel seçimlerdeki hedeflerini dile getirdi ve Cumhur İttifakı için bir çağrıda bulundu.

Erdoğan, ittifakın kapısının herkese açık olduğunu belirterek, gazetecilere "Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İyi Parti de olabilir. Aynı şekilde zaten diğer parti Cumhur İttifakı'nda belirli ve ne kadar bu katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatinde o denli hayırlı olur." dedi.

İsrail mülteci kampını vurdu: Gazze’de ölü sayısı 18 bini aştı! İsrail mülteci kampını vurdu: Gazze’de ölü sayısı 18 bini aştı!

Erdoğan'ın konuşmasının bazı önemli bölümleri şu şekilde:

  • "Milletinin bekası ve istiklali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese, Cumhur İttifakı’nın kapısının tabii ortaklarımızın rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim."

  • "Kuruluşumuzdan bugüne girdiğimiz her seçimde olduğu gibi 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde de oylarıyla, dualarıyla yanımızda olan milletimizin tüm fertlerine teşekkür ediyorum."

İYİ Parti Lideri Akşener'den Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına yanıt veren İYİ Parti lideri Meral Akşener, şunları söyledi: "İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun."

Bu açıklama, siyasi gündemde yeni bir tartışma başlatabilir ve ittifaklar konusundaki gelecekteki adımları etkileyebilir.

meral akşener twit

Kaynak: (HABER MERKEZİ)