Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Emekli ve memur maaşları hakkında daha önce verilen sözleri yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkardık bu rakamın daha artırmanın çalışmaları yapılıyor. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bin TL yükseltme sözünü verdik, bunun da sözünü gerçekleştireceğiz. EYT'lilerin tüm haklarını da verdik. İlk maaşlarını aldılar güle güle harcasınlar. Temmuz'da asgari ücret için hesaplamalar sürüyor.' şeklinde konuştu.

“TEDBİRLER ALINDI, ADIMLAR ATILACAK”

Emekçileri enflasyona karşı koruyacak tedbirlerin alındığını ve bu adımların atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonda şu an düşüş eğilimine girdi. Ekonomi programımız planlı şekilde işliyor. Enflasyonu tek haneli rakamlara inşallah yine biz indireceğiz. Biz bunu yaptık. Bizim tecrübemiz buna yeter.' ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE FAHİŞ KİRA ARTIŞI 

Fahiş kira artışlarını dilinden düşürmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızı bu fahiş kira artışlarına karşı korumak. Biliyorsunuz yüzde 25 sınırı getirmiştik. Vatandaşlarımızı bir defa enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunu biz yaptık. Adalet Bakanlığının tedbirleri olacak. Çeşitli destek paketleriyle konut arzını artıracağız. Toplu konut adı altında meseleye çözümler üretiyoruz. 

“EKREM BEY NE KADAR KONUT İNŞA ETTİ?”

İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olunca kiptaş'ı kurdum. Yüzbinlerce konut inşa ettik. Ekrem Bey geldi geleli ne kadar konut inşa etti? Doğru dürüst hiçbir şey yok. Yalan bol. Biz TOKİ ile yoğun  bir şekilde konut inşasını devam ettiriyoruz. Yarısı Bizden adımını attık. Kentsel dönüşümü de kapsayacak şekilde yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Zemin etütleri yapılmak suretiyle de inşaatları ciddi manada yoğunlaştıracağız. 

İttifakgazetesi.com

Editör: Ali Aydın