İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'e yönelik 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 36 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bursa'da yolda giden otomobile at böyle çarptı-İzle Bursa'da yolda giden otomobile at böyle çarptı-İzle

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Kayseri'de gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-27" operasyonlarında 36 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonların ülkenin huzuru, birliği ve beraberliği için teröristlere göz açtırmayacaklarına vurgu yaparak devam ettiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda şu bilgilere yer verildi:

  • İstanbul'da, Sosyal medya platformu X hesabı üzerinden finans faaliyetleri yürüten ve terör örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edilen 15 şüpheli yakalandı.
  • Kayseri'de, geçmiş dönemde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten ve örgüt içerisinde yaralanan şahıslara ilaç ve malzeme temin eden 5 şüpheli yakalandı.
  • İzmir'de, DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 14 şüpheli yakalandı.
  • Eskişehir'de, DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda pompalı tüfekler, ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyale el konulduğu belirtildi. Operasyonlara katılan polisleri tebrik eden Yerlikaya, milletin dualarının polislerle olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ