Dendias: Türkiye Bizi Kuşatıyor

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin dış politikadaki hamlelerini eleştirdi ve olası bir savaşa hazır olduklarını söyledi. Dendias, Türkiye’nin Mısır ve Libya ile ittifak kurarak Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ı kuşatmaya çalıştığını iddia etti.

Deprem Sonrası İlişkilerde Erime

Dendias, ‘Atina’nın Sesi’ platformunda yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 büyük deprem sonrası Türkiye ile ilişkilerde yaşanan yumuşamaya da değindi. Dendias, Yunanistan’ın depremzedelere yardım gönderdiğini, Başbakan Miçotakis’in Türkçe tweet attığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Yunan Başbakan ile görüştüğünü hatırlattı. Dendias, “Türkiye’nin sert politikalarının seviyesini düşürdüğünü ancak kesin olarak bölgedeki planlarını değiştirmediğini” belirtti.

“Türklerin Seviyesine Ulaşmak İstiyoruz”

Dendias, Türkiye’nin savunma sanayiindeki gelişmeleri de takdir ettiğini söyledi. Türkiye’nin 5’inci nesil KAAN savaş uçağının ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini hatırlatan Dendias, “Biz henüz o seviyede değiliz. Yüzleşmemiz gereken sorunlar var, çözebilirsek biz de Türklerin seviyesine ulaşacağız” dedi. Dendias, Lozan Antlaşması’nın Türkiye’ye 3 mil dışında hiçbir hak tanımadığını da savundu.

“Türkiye Mısır’dan Liman Satın Alacak”

Yunan medyası, geçtiğimiz hafta Milliyet’in Arap basınından aktardığı bir analize de yer verdi. Analizde, Türkiye’nin Mısır’dan İskenderiye Limanı ve çevresini satın alacağı iddia edilmişti. Yunan basını, bu iddianın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki stratejik hedeflerini gösterdiğini yazdı. Yunan basını, Türkiye’nin Libya ve Mısır ile ittifak kurarak hem Kıbrıs hem de Atina’yı Doğu Akdeniz’de kuşatmaya hazırlandığını öne sürdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ