Türkiye, 11 ilde yaşanan ve büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından depremzedelere yönelik yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor.

Trthaber'in haberine göre: AK Parti'nin sunduğu 80 maddelik torba teklif içinde yer alan bu düzenleme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilecek.

Depremzedelerin kalıcı konutlar için yapı malzemelerinde ve inşaat işlerinde fahiş fiyatlar uygulayanlara karşı alınacak önlemlerle ilgili bu adım, felaketin ardından mağduriyet yaşayanlara yönelik bir destek olarak değerlendiriliyor.

Düzenleme kapsamında, yapı malzemelerinin satışında ve inşaat işlerinde haksız fiyat uygulayanlara verilecek olan idari para cezası 331 bin 270 liradan başlayacak.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun belirleyeceği şartlara bağlı olarak bu ceza, 3 milyon 312 bin 890 liraya kadar çıkabilecek.

Bu önleyici düzenleme, fahiş fiyat uygulayanlara karşı caydırıcı bir etki yaratmayı hedefliyor ve bu kişilere verilecek cezanın 10 katına kadar çıkarılmasıyla adil bir yaptırım sağlanacak.

İstanbul’daki Adanalılar güçlenmeye devam ediyor İstanbul’daki Adanalılar güçlenmeye devam ediyor

Özellikle deprem bölgelerinde toparlanma sürecine katkı sağlaması beklenen bu düzenleme, vatandaşların yeniden inşa sürecinde karşılaştığı zorlukları en aza indirmeyi amaçlıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda değerlendirilen teklifin, önümüzdeki hafta Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaşması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ