MEHMET POYRAZ/ittifakgazetesi.com

“Yarının Dünyası/Bal Kabında Zehir!” adlı kitabın konusu kitabın “Z Kuşağı” olarak tanımlanan genç neslin, geleceğin dünyası ile ilgili zihinlerinde oluşan sorulara yanıt niteliğinde olması dikkat çekiyor.

Hayy Kitap yayıncılığın editörlerinin, Z kuşağının sosyal medya ve çevrelerinde konuşmalarından derlenen sorular üzerine kurgulanan kitapta Abdurrahman Dilipak, “Ağuyu altın tas içinde sunarlar, bal da onun suç ortağı olur,” şeklinde bir uyarıdan yola çıkarak, Şeytan’ın ilk insan Hz. Adem’e “Yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat,” vaadini hatırlatıyor ve gençlerin Şeytani bir tuzakla karşı karşıya olduğuna vurgu yapıyor.

 “Yarının Dünyası/Bal Kabında Zehir!” başlıklı kitabında Abdurrahman Dilipak olayları, din, ilim ve yaşanan gerçekler çerçevesinde değerlendiriyor.

“Human 2”, “Endüstri 4”, “Trans Hümanizm”, “Toplumsal Cinsiyet”, “Tarih Sonu”, “Medeniyetler Arası Çatışma”,  “Neura Link” gibi konulara dair açıklamalara da yer verilmesi kitapta başka bir detay olarak da görünmektedir.

“UYAN KARDEŞİM UYAN, GALİBA AHİR ZAMAN!”

Söz konusu kitabın tanıtım metninde ise şu ifadelere yer verilmiş:

“Yeni bir çağın eşiğindeyiz. Birileri bu çağın fırsatlarla dolu olduğunu, insanoğlunu büyük bir değişimin beklediğini söylüyor. Ama bu değişimin ne pahasına gerçekleşeceğinden söz etmiyorlar. Zehri altın tas içinde sunuyorlar, bal da onun suç ortağı… Sorgusuz sualsiz itaat etmemizi istiyorlar.

“Islah edicileriz” diyorlar, oysa onlar “bozguncuların ta kendileridir”. “Sureti haktan” gözüküyorlar ama gizledikleri başka niyetleri olduğu açık. Allah’ın yarattığı ve muhatap aldığı “insan” olarak kalmak istiyorsak uyanık olmalı ve bu planları bozmalıyız. Uyanmak ise bilmekle başlar.

“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Allah bizi “bilişelim” diye farklı topluluklar halinde yarattı. “Bilelim, bilişelim; dünya kimseye kalmaz.” Uyan kardeşim uyan, galiba ahir zaman!

Abdurrahman Dilipak, günümüze ve geleceğe dair soruları cevaplarken çağın sorunlarına ve çözüm yollarına dair geniş bir perspektif sunuyor.”

YENİ BİR KİTAP DAHA…

Abdurrahman Dilipak’ın günümüze kadar yayınlanmış 70’e yakın kitabı mevcut. Bu arada büyük bir ansiklopedi hacminden daha fazla mahkeme savunmaları; bir o kadar TV programları, bir o kadar da değişik konularda konferansları arşivde bulunuyor. Öte yandan Dilipak’ın ilk yayınlandığında büyük ses getiren resmi din eğitimine eleştirel bir bakış açısı getiren “Bu Din Benim Dinim Değil” kitabı, bugünkü müfredatı da içine alacak şekilde, eski metinle birlikte yeniden yayınlanıyor. Kayıt Yayınları’ndan çıkacak olan “Bu Din Benim Dinim Değil” başlıklı kitabın ilk baskısı 1993 yılında yapılmıştı. İTTİFAK

Editör: Mehmet Poyraz