Disney Plus, “Atatürk” Dizisini Yayınlamadı

Disney Plus, sekiz milyon dolar harcadığı ve Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü canlandırdığı “Atatürk” dizisini, ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu yayınlamama kararı aldı. Bu karar, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. RTÜK, Disney Plus’tan savunma istedi. Sözde muhalif ünlüler ise Disney Plus’a karşı sessiz kaldı.

Aras Bulut İynemli, Disney Plus’a Neden Bir Şey Diyemediğini Anlattı

“Atatürk” dizisinin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli, Disney Plus’ın kararıyla ilgili ilk kez TV100 canlı yayınında konuştu. İynemli, Disney Plus’a neden bir şey diyemediği sorusuna, bilinçli bir karar aldığını söyledi. İynemli, “Hayal kırıklığı, öfke hissettim. O öfkeyi yaşayan benim arkadaşlarımın, bu toprağın insanlarının yaşadığı öfkenin 10 katını hissettim. Ama ben bu işin içinde olduğum için, bu işin öznesi olduğum için ona göre davranmam gerekiyordu. Bu benim bilinçli kararım.” dedi. İynemli, “Herkes tarafının sözcüsü, ben oyunculukla ilgili konuşabilirim” diye de ekledi.

Aras Bulut İynemli, Daha Önce de Sosyal Medyada Atatürk Paylaşımları Yapmıştı

Aras Bulut İynemli, Disney Plus’ın kararından sonra kafasını kuma gömmemiş, Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa finalinin iptali sonrası sosyal medyada Atatürk’ün sözlerini paylaşmıştı. İynemli, daha önce de Türkiye’yi aciz gösteren “Help Turkey” manipülasyonunu yayan ünlü isimlerden birisi olmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ