Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, günlük 15 bin varile yakın petrol ürettiklerini söyledi. Bayraktar, "Daha önce terörle anılan, terörden dolayı gidilemeyen yerlerde şimdi Türkiye'nin en büyük petrol üretimlerini yapmaya başladık. Gabar'da, Kato'da, Bestler Dereler bölgelerinde, daha önce hiç gidilmemiş coğrafyalarda petrol aramaya başladık. Diyarbakır bizim için önemli bir petrol yeri. İnşallah yeni keşiflerle bunu daha da yukarı götüreceğiz" dedi.

Türkiye'nin Enerjide Bağımsızlığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide bağımsızlığı için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. "Karadeniz'de Sakarya gaz sahasında ürettiğimiz kendi doğal gazımızı artık evlerde kullanmaya başladık. Daha çok üreteceğiz. Yeni keşiflerle ve daha yeni petrol aramalarıyla Türkiye'yi enerjide bağımsız kılacağız. Bu uğurda bu mücadeleyi gösteriyoruz" diye konuştu.

Türkiye Daha Güçlü ve Müreffeh Bir Ülke Olacak

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin daha güçlü ve müreffeh bir ülke olacağına inandığını söyledi. "Türkiye bugünden daha güçlü, müreffeh, insanların huzur içerisinde daha mutlu bir şekilde yaşadığı bir ülke haline gelecek. Biz buna inanıyoruz. Bu uğurda gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Bakan Bayraktar Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Bakan Bayraktar ve beraberindekiler, daha sonra İstasyon Caddesi'nde bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Kaynak: DHA