Doğum Sonrası Şikayetleri Arttı

Y.S., 2021 yılında kızını dünyaya getirmek için bir özel hastanede doğuma girdi. Sezaryenle doğum yaptıktan sonra taburcu edilen Y.S., aynı gün kusma ve karın ağrısı şikayetiyle tekrar hastaneye gitti. Bağırsaklarında sorun olduğu söylenen Y.S., 12 gün hastanede tedavi gördü. Bu süreçte yeni doğan bebeğini emziremedi ve mama ile beslemek zorunda kaldı.

Hastanelerde "Onaylı Randevu" dönemi yarın başlıyor Hastanelerde "Onaylı Randevu" dönemi yarın başlıyor

hastanin-vucudunda-yabanci-cisim-birakilmasi-cezasi-ne-kadar-4

Hastaneden çıktıktan sonra da şikayetleri devam eden Y.S., dikiş yerlerinden iltihap aktığını fark etti. Tekrar hastaneye giden Y.S.'ye, doğumunu yapan doktor D.A., durumun normal olduğunu ve iltihabın zamanla geçeceğini söyledi. Ancak Y.S.'nin ağrı ve iltihapları iki yıl boyunca aralıklarla devam etti. Y.S., başka hastanelere de başvurdu ancak bir teşhis konulamadı

hastanin-vucudunda-yabanci-cisim-birakilmasi-cezasi-ne-kadar-1

Karnında Gazlı Bez Çıktı

Y.S., iki yıl sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan tomografi sonucunda, Y.S.'nin karnında doğum sırasında unutulan bir gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Y.S., büyük bir şok yaşadı ve yeniden ameliyat olmak zorunda kaldı. Karnından yaklaşık 30 santimetre uzunluğunda bir gazlı bez çıkarılan Y.S., hastane ve doktor hakkında hukuki süreç başlatmak için avukat Hasret Baş’a başvurdu.

“Maddi ve Manevi Tazminat İsteyeceğiz”

Y.S.'nin avukatı Hasret Baş, müvekkilinin yaşadığı mağduriyeti anlattı. Baş, “Ameliyathanedeki doktor ve hemşire, ameliyat öncesi ve sonrası sayım yapmadıkları için gazlı bez unuttular. Bu ihmal yüzünden müvekkilim iki yıl boyunca çok ağır sağlık sorunları yaşadı. Rahim ve yumurtalıkları alındı, bağırsaklarının bir kısmı çürüdü. Maddi ve manevi tazminat isteyeceğiz” dedi.

Hastane yönetimi ise konuyla ilgili inceleme başlattıklarını ve gerekirse açıklama yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ