Vietnam'da bir adamın karın bölgesinden yapılan ameliyatla 30 cm uzunluğunda canlı bir yılan balığı çıkarıldı. Doktorlar, balığın adamın vücuduna anüsünden girdiğini belirledi.

Trthaber'in haberine göre; Kimliği açıklanmayan 34 yaşındaki bir adam, yoğun karın ağrısı şikayetiyle Quang Ninh Eyaleti'ndeki Hai Ha Bölge Tıp Merkezi'ne başvurdu.

Doktorlar, yapılan tetkiklerin ardından balığın adamın vücuduna anüsünden girdiğini ve kolonundan yukarı doğru hareket ettiğini belirledi. Bu durum, yılan balığının bağırsak delinmesine ve peritonite yol açabilecek mide veya karın bölgesinde iltihaplanmaya neden oldu.

Yılan Balığı

Doktorlar, ultrason ve röntgen incelemesi sonrasında sindirim kanalında yabancı bir cisim olduğunu tespit etti ve bu cismin 30 santimetre uzunluğundaki bir yılan balığı olduğunu belirledi.

Cerrahi Müdürü Pham Manh Hung, yerel basına yaptığı açıklamada, "Bu nadir görülen bir durum. Rektal bölgede çok fazla dışkı sıvısı bulunması ve kolayca bakterilere maruz kalması mümkündür. Ancak, ameliyat güvenli bir şekilde gerçekleştirildi ve herhangi bir sorun yaşanmadı" dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ