Küresel ekonomik kriz şirketleri sıkıntıya sokarken, kötü haber bu sefer dünyaca ünlü bir teknoloji devinden geldi. Depolama sektörünün köklü markalarından biri olan Resonac, HDD’lere olan talebin düşmesiyle ana fabrikasını kapatma kararı aldığını duyurdu.

Aydın’ın ‘beyaz altın’ı yüzünü gösterdi Aydın’ın ‘beyaz altın’ı yüzünü gösterdi

HDD Endüstrisi Darbe Aldı

Resonac, HDD’lerde kullanılan ince filmlerin üreticilerinden biri olmasına rağmen Tayvan’da yaklaşık 600 kişiyi işten çıkarma hazırlığı içerisinde. HDD devinin kapanma aşamasına doğru ilerlediği belirtiliyor. Şirketin, depolama pazarında SSD’lerin artan benimsenmesine karşı direnç gösteremediği vurgulanıyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104526

Hsinchu Bilim Parkı Büyümeye Devam Ediyor

Resonac, Hsinchu Bilim Parkı’nda çalışan 600 kişinin üç aşamada işten çıkarılacağını duyurdu. Bu gelişmenin yanı sıra, Eylül ayında bölgedeki 40 şirket 165 kişiyi işten çıkarmıştı. Bu sayının büyük bir kısmı, Resonac’ın zorluklarıyla bağlantılı olsa da, HDD devi daha fazla dayanamadı ve benzer bir sürece girdi. Şirketin iflası, HDD endüstrisi için önemli bir darbe niteliği taşıyor. Ancak Hsinchu Bilim Parkı, farklı sektörlerden büyümeye devam ediyor. Parktaki toplam istihdam bir önceki yıla göre yüzde 2 artış göstererek 572 şirketi barındırıyor.

Showa Denko Materials Yeni Alanlara Yöneliyor

Showa Denko Materials adıyla başlayan HDD üreticisi, şimdi farklı alanlarda kendini gösteriyor. Gelirinin büyük bir kısmını HDD filmlerinden elde eden firma, yüksek kapasiteli veri merkezi depolama sektörüne odaklanma eğiliminde gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ