Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak bugüne kadar bölgeye sevk ettiğimiz toplam 45 bin tonu aşan yardım malzemesiyle bu zor günlerinde Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterdik." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Aziz milletim, kıymetli kardeşlerim, sizleri en içten duygularımla sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Mübarek Ramazan Bayramınızı canı gönülden tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak hep birlikte bayrama eriştik. Bayramın, ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Sağlık ve afiyet içinde sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara kavuşmayı diliyor, bu mübarek günleri sevgiyle selamlıyorum.

Bir vahşet sahnesiyle karşı karşıya kaldık

Ramazan-ı Şerif'in 11 ayın sultanı olarak bilinen kutlu günlerini, Gazze'nin yanı sıra gönül coğrafyamızın değişik köşelerinde yaşanan acılar ve zulümler sebebiyle buruk bir şekilde karşıladık, buruk bir şekilde geçirdik. Gazze, 7 Ekim'den beri sadece bizim değil, tüm insanlığın kalbinde ve vicdanında kanayan bir yara haline geldi. Savaşın gölgesinde bile dokunulmaması gereken hastanelerin, okulların, kiliselerin ve camilerin kasıtlı olarak bombalandığı acı bir vahşet sahnesiyle karşı karşıya kaldık. İsrail'in saldırıları sonucu 33 bin Filistinli kardeşimiz şehit düşerken, 75 binden fazla masum insan da yaralandı. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ediyoruz

Zor günlerinde Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterdik

Bugüne kadar bölgeye sevk ettiğimiz toplam 45 bin tonu aşan yardım malzemesiyle, Filistin halkının zor günlerinde yanlarında olduğumuzu gösterdik. İnşallah bundan sonra da Gazze'de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz, başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletine 1967 sınırları temelinde kavuşuncaya kadar desteğimizi sürdüreceğiz.

Erdoğan ABD Kongresi'ne ve Netanyahu'ya tepki gösterdi: Katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi Erdoğan ABD Kongresi'ne ve Netanyahu'ya tepki gösterdi: Katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi

Asrın felaketinin yaralarını asrın birlikteliğini sergileyerek hızla sarıyoruz

Dış siyasette attığımız adımların yanı sıra, gündemimizin ilk sırasında yer alan deprem bölgesini asla ihmal etmiyoruz. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yaralarını, asrın birlikteliğini sergileyerek hızla sarıyoruz. Şimdiye kadar 80 bine yakın afet konutunu ve köy evini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut inşa ederek, yıl sonunda bu sayıyı 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte ayrıca riskli yapı stoku yüksek olan şehirlerimizin depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi için de çalışıyoruz.

Terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz

PKK'sından FETÖ'süne ve DEAŞ'ına vatanımızın birliğine, insanımızın huzuruna kast eden terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz. Terör bataklığını kaynağında kurutma stratejimizi kararlılıkla uyguluyoruz.

Enflasyonla mücadele en hassas olduğumuz konudur

Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele, en hassas olduğumuz konulardan biridir. Tüm dünya ile birlikte millet olarak, bu meseleyi Allah'ın izniyle çözmekte kararlıyız. Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini, yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir şekilde görebileceğimizi öngörüyoruz. 31 Mart seçimlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla ortaya çıkan 4 yıllık seçimsiz dönemi, bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için etkili bir şekilde kullanacağız.

Durmak, dinlenmek, soluklanmak yok

Türkiye'nin ortak vatanımız, demokrasimizin ortak değeri olduğunun bilinciyle, hep birlikte çok çalışacağız, üreteceğiz ve emek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirene kadar, durmak, dinlenmek ve soluklanmak gibi bir lüksümüz yok. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu vesileyle, bir kez daha 31 Mart seçimlerinde sandığa giderek iradesine sahip çıkan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Rekabetin çok yüksek olduğu bu seçimden yeni çıkan aziz milletimize, bayramın manevi iklimini kucaklayarak kırgınlıkları giderme fırsatı vermesini özellikle istirham ediyorum. Bayram ziyareti veya tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyorum. Rabbimden Ramazan Bayramı'nın gönüllerimize huzur, ülkemize esenlik, dünyamıza ve mazlum coğrafyalara barış getirmesini diliyor, sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun, sağlıkla kalın.

Kaynak: HABER MERKEZİ