Denetim Nerede Yapıldı?

Olay, dün saat 11.30 sıralarında Körpeşler Mahallesi’nde yeni açılan bağlantı yolu çıkışında meydana geldi. Polis ekipleri, bağlantı yolundan gelen araçları durdurarak kontrol etti. 512 araç üzerinde yapılan denetimde, trafik kurallarına uymayan sürücüler tespit edildi.

A W117280 01

Hangi İhlaller Yapıldı?

Yapılan kontrollerde, alkollü araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, yetersiz belge ile araç kullanma, sahte plaka ve sahte ruhsat ile araç kullanma, emniyet kemeri takmama, araç üzerinde teknik donanım değişikliği yapma ve ışık donanımında değişiklik yapma gibi ihlaller saptandı. Bu ihlallerden dolayı 117 araç sürücüsüne toplamda 278 bin lira ceza uygulandı.

A W117280 03

Şüphelilerin Durumu

Polis ekipleri, denetimde yakalanan sahte plakalı ve sahte ruhsatlı araçları da emniyete götürdü. Şüpheli sürücülerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Düzce’de gerçekleşen şok denetimde, trafik kurallarını ihlal eden 117 araç sürücüsüne toplamda 278 bin lira ceza kesilmiştir. Denetimlerimiz devam edecektir.” denildi.

Kaynak: İHA