Edebiyat dünyası yasta: Mario Levi vefat etti

Türk edebiyatının sevilen yazarlarından Mario Levi, hayatını kaybetti. Levi’nin ölümü, sosyal medya hesabından duyuruldu.

Buart Sanat Atölyesi başsağlığı diledi

Levi’nin vefat haberini, Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Levi’nin eserleri

Levi, “İstanbul Bir Masaldı”, “En Güzel Aşk Hikayemiz”, “Bir Şehre Gidememek”, “Lunapark Kapandı” ve “Size Pandispanya Yaptım” gibi birçok kitaba imza attı. Levi, 3 yıl önce Anadolu Ajansına verdiği röportajda, İstanbul’un kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu söylemişti.

Levi’nin hayatı

Mario Levi, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Saint Michel Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi’nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975’te yazdı. Hokka, Şalom, Cumhuriyet, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi yayın organlarında yazıları yayımlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ