Dolar kuru, 31 lirayı aşarak rekorunu tekrardan tazeledi. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken ekonomistlerden yeni uyarı geldi. Seçim sonrasını işaret eden analistler, dolar kurunun 35 lirayı aşabileceğini öngörüyor.

DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT!

31 Mart yerel seçimler öncesi vatandaşlar, dolar kurundaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. KKM'den vadesi dolup çıkanlar, TL mevduat faizlerinin enflasyonun altında kalmasından kaynaklı fiziki dövize yönelmeye devam ederken ekonomistlerden yeni uyarı geldi. Analistler, dolar kurundaki yükselişin seçimden sonra da devam edeceğini belirterek rekor tahminlerde bulundular.

EKONOMİSTLERDEN SEÇİM SONRASI UYARISI

Ekonomistler, dolar kurunun seçimden sonra 35 lirayı aşabileceğini ifade etti. 27 Şubat 2024 tarihi itibarıyla dolar kuru alış fiyatı 31.1233 liradan, satış fiyatı ise 31.137 liradan işlem görüyor.

EURO DA YÜKSELİYOR

Yüzde 0.02'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 33.801 TL'den yapan euro şu anda 33.78 TL alış ve 33.8222 TL satış fiyatına sahip.

Kaynak: HABER MERKEZİ