Guayaquil kentinin kuzeyindeki Bombero bulvarında aracıyla seyir halindeyken duran savcı Suarez, saldırıya uğradı ve başından vurularak olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, soruşturma başlatıldı. Devlet Başkanı Daniel Noboa, saldırıyı kınayarak sorumluların "derhal" yakalanması talimatını verdi.

Savcı Suarez, canlı yayın baskını soruşturmasının yanı sıra uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm ve organize suç vakalarını da araştırıyordu.

Hatırlatmak gerekirse, "TC Television" kanalının stüdyosu, canlı yayın sırasında silahlı kişiler tarafından basılmış, rehin alınanları gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Saldırının gerçekleştiği gün Ekvador hükümeti, güvenlik krizi nedeniyle 60 günlük olağanüstü hal ilan etmişti.

OHAL kararı sonrasında suç örgütleri, polis kaçırma ve araçlara bombalı saldırılar düzenleme gibi olaylarla ülke genelinde bir güvenlik krizi yaşanmıştı. Bu saldırılarda çete üyelerince kaçırıldıktan sonra başlarına silah dayanan polisler, sosyal medyada yayınlanan videolarda yardım talebinde bulunmuştu.

Kaynak: AA